MyAd

2016. április 1., péntek

Nutriversum termékteszt

A Nutriversum táplálékkiegészítő outlet egy most feltörekvőben lévő webáruház, aminek a történetével semmiképpen sem untatnálak titeket. A legfontosabb, amit tudni kell róluk, hogy az az üzletpolitikájuk, hogy a lehető legolcsóbban tudják adni a termékeket. Ez nektek is jó, mert nem kell annyit fizetnetek, és nekik is jó, mert náluk fogtok vásárolni.


Hogy hogyan érik el ezt? Minimális marketinggel és kevés üzlethelyiség (a netes értékesítés a fő profiljuk). Nekem ez mindiképpen szimpatikus, és én is ebben látom a jövőt, nem a boltokban, ahová el kell menni, és nem a rengeteg szponzorált sportolóban, ami semmivel sem növeli egy termék valódi értékét, csak tovább rontja az emberek egészséges fizikumról és kinézetről alkotott elképzeléseit.

Amiket küldtek nekem kipróbálásra, az a saját márkás 5Stars tejsavófehérjéjük, a szintén saját márkás Ready to Go LifeStyle Pak multivitamin, ásványi-anyag és nyomelem komplex, és még néhány egyadagos kiszerelés a GYMortal márka tejsavófehérjéjéből különböző ízekben.

5Stars -Whey Protein tejsavófehérje


Kezdjük ezzel, mert ez a legérdekesebb minden hobbista számára, hiszen a tejsavófehérje koncentrátum eléggé alapfelszerelés. A nutriversum-os srácok nem cifrázzák túl a dolgot, három ízben árulják nektek ezt a terméket, csokoládé, eper és vanília, amiből én a csokis ízt választottam mivel az ennek az alapvető terméknek a legalapvetőbb íze, és talán ti is zömében csokis ízű fehérjéket szürcsölgettek, ha arra kerül a sor.


Íz, állag, oldódás


Az oldódását és az állagát már láthattátok az unboxing videómban, ahol kikevertem egy adagot belőle azon nyomban, de azért leírom itt is. Kiválóan oldódik. Az állaga finom, kicsit vizes, nem krémes, viszont nem is darabos. Az íze finom csokis íz. Nem mondom, ittam már finomabbat, legalábbis olyat, ami nekem jobban ízlett, de ez tényleg ízlés dolga. Semmi baj nincs az ízével, és simán lesz olyan, akinek meg ez fog kurvára tetszeni, és ami meg nekem, az neki nem.

Összetétel


74%-os fehérjetartalommal van dolgunk, ami a totálisan korrekt kategória a tejsavófehérjék világában. Egy adagot 32 grammnak javasol a doboza (ilyet se láttam még), ami egy „heaping”, azaz púpozott kanálnak felel meg. Ebben 24 gramm fehérje van, 5 gramm szénhidrát és 1,5 gramm zsír.

Ár


Na ez itt a dolog lelke, lányok és fiúk. A 3 kilós kiszerelés ára ugyanis csak 9990 Ft! Ezen nincs igazán mit ragozni, a kilónkénti 3330 Ft-os ár egyedülálló a piacon. Tekintve, hogy teljesen korrekt minőségű és ízvilágú, színtiszta tejsavófehérje koncentrátumról beszélünk, ez nagyon-nagyon jó ár. És ez nem a minőség, hanem a marketing rovására megy, ami mindenképpen dicséretes.

Hatás


Ugyanazt hatotta, mint bármelyik tejsavófehérje, amit valaha fogyasztottam. Könnyen és gyorsan be tudtam vinni vele edzés után a szükséges fehérjemennyiséget, a hasamat nem bántotta, nem volt tőle semmilyen panaszom.

Összegzés


Kimondottan ajánlom ezt a fehérjét azoknak, akik tudatos vásárlók, és fontos nekik, hogy legjobb ár-érték arányú fehérjét vegyék, ne pedig a megszokott márkát, amelyik plakátján valamelyik ismert hazai vagy külföldi testépítő pózol. A minősége jó, az ára kiváló, az íze pedig valóban nem a legfinomabb és legkrémesebb, amit valaha ittam, de rossznak semmiképpen sem mondanám. Ilyen árért pedig főleg nem. A magasabb árkategóriás fehérjék között is ittam már olyat, amelyik hasonlóan nem pont az én ízlésemnek való volt, szóval ez nem az alacsony ár, hanem egyszerűen az ízlésbeli különbségek folyománya.

Ready to Go LifeStyle Pak multivitamin,ásványi-anyag és nyomelem komplex


A LifeStyle Pak egy tipikus pakkos kiszerelésű multivitamin, ásványi-anyag és nyomelem komplex, amiket egyébként én kimondottan fontos és jó dolognak tartok. Egy kis tasak reggel, bedobálod ami benne van, és minden földi jóval elláttad a tested egy napra.


Szín, állag, nyelődés


Sokféle színű, állagú és nyelődésű tabletta és kapszula van benne, nem fogom ezt most kielemezni, mert senkit sem érdekel. De a lényeg, hogy semelyik sem akadt a torkomon, tehát nincsen benne elhibázott kivitelezésű cucc egy sem.

Összetétel


Egy tasak 9 kapszula/tabletta (van ezeknek valami összefoglaló neve?), amiből kettő multivitamint, egy omega-3-at, egy lecitint, egy q10-et, egy szőlőmag kivonatot, egy kalciumot és magnéziumot, egy pedig ízületvédőt tartalmaz.

Multivitamin – Ez egy erős multivitamin, elég ha annyit mondok, hogy 1 gramm C-vitamin van egy adagban (ami 2 kapszula), és 10000 IU A-vitamin, a többi pedig nyilván ezzel arányban.

Omega-3 – Számos pozitív egészségügyi hatással bír, nem részletezném különösebben a fontosságát. 1000 mg halolaj formájában adja ezt meg nekünk a LifeStyle Pak.

Lecitin – A lecitin a sejtjeink nélkülözhetetlen eleme, minden életfunkcióban részt vesz, ezenkívül segíti a zsíranyagcserét és fokozza az izomösszehúzódások erősségét.

Q10 – Egy valóban sokoldalú, manapság egyre népszerűbb kiegészítő, amelyből 30 mg-hoz juthatunk hozzá egy tasakból.

Szőlőmag kivonat – Egy különösen potens antioxidáns.

Kalcium-magnézium – Ez egy nagyon fontos kiegészítő, amit én mindig külön szoktam venni az átlagos multivitaminok mellé, de itt erre nem volt szükség, mert egy adag LifeStyle Pak 550 mg kalciumot és 290 mg magnéziumot tartalmaz.

ÍzületvédőGlükozamin-szulfátot, kondroitin-szulfátot és MSM-et tartalmaz. Ez az egy, amit én még kiegészítenék, mert kicsit kevesellem a mennyiségüket, de ez nem kimondottan ízületvédő, hanem egy komplex formula, aminek igazából ez az egy gyenge pontja van, de azért ez sem vészesen kevés. Tekintsük úgy, mint egy jó kis plusz, amit még beleraktak, és ami sosem árt.

Ár


Egy doboz, azaz egyhavi adag, ami 30 tasakot jelent 4990 Ft-ba kerül, ami kimondottan jó ár egy ilyen sokoldalú csomagért.

Hatás


Egy ilyen készítmény hatása nyilván nem mérhető napokban vagy hónapokban, a hosszútávú egészégért használjuk.

Összegzés


Az ára jó, az összetétele nekem nagyon tetszik, szóval mindenkinek ajánlom a LifeStyle Pak multivitamin, ásványi-anyag és nyomelem komplexet. Ez tényleg egy olyan termék, aminek nem csak minden sportoló, de minden ember polcán ott kéne lennie. Az egyetlen gyenge pontja az ízületvédő formula, de még ezzel együtt is jó ár/érték arányt képvisel, szóval vegyétek, vigyétek, egyétek.

GYMortal – WPC 1 tejsavófehérje


Ebből kaptam egyadagos tasakokat a létező összes ízben. Nem igazán ismertem eddig ezt a márkát, de legalább most már ezt is kóstoltam. Nézzük is meg gyorsan, leginkább az ízek tekintetében, mivel hosszabb távon nem használtam.


Íz, állag, oldódás


Az állagáról és az oldódásáról nem annyira tudok nyilatkozni, mert elkövettem azt a „hibát”, hogy egyikből sem csináltam turmixot, mindegyiket zabpehellyel kevertem össze, felöntöttem vízzel, és benyomtam reggelire. De az oldódása így is jónak tűnt, az állagot tényleg nem tudom megítélni. Nézzük az ízeket.

VaníliaMeglepően finom volt. Még a végén kiderül, hogy szeretem a vaníliás fehérjét, csak régen szarokat ittam. Második helyezett.

Fahéjas-almaHát ez nem volt egy nyerő összeállítás, kicsit mű íze volt sajnos. A vesztes.

EperEpernek jó volt, csak én nem szeretem az epres fehérjét. De ez nem a termék hibája. Negyedik helyezett.

Csokoládé-kókuszEz fasza volt, a legjobb mindközül, ami érdekes, ahhoz képest, hogy nem szeretem a kókuszos dolgokat. De ez az ízvilág valamiért király volt. Első helyezett.

Csokoládé – Szerintem eléggé hasonló íze volt, mint a 5Stars-nak, legalábbis én úgy éreztem. Finom volt. Harmadik helyezett.

Összetétel


77%-os tejsavófehérje, ez teljesen jó a tejsavófehérjék között. Egy 32 grammos adag 1,5 gramm zsírt, 4,8 gramm szénhidrátot és 24 gramm fehérjét tartalmaz.

Ár


Csak 500 grammos kiszerelés van belőle, nem értem, miért, ami viszont még így is csak 2690 Ft-ba kerül, ami meglepően jó ár ilyen kis kiszerélésnél.

Hatás


Nem tudok erről érdemben beszámolni, mert nem használtam hosszú ideg, de az egyes adagoktól nem puffadtam, nem volt semmi gond.


Összegzés


Jó kis tejsavófehérje, de a kis kiszerelés miatt nem igazán látom értelmét. Akkor jöhet jól, ha valaki elutazik valahova, és vinne egy kis adagot magának az útra vagy reggelire, esetleg ha éppen nincsen keret venni a szokásos 3-5 kilós dobozzal. Inkább talán utóbbi az életszerű.

A Nutriversum


A Nutriversum táplálékkiegészítő webáruház tényleg hozza, amit magukról állítanak, azaz igyekszik a lehető legjobb áron nyújtani a termékeit, ezzel véve fel a versenyt a piac többi szereplőjével. Szerintem ez sokkal szimpatikusabb hozzáállás, mint ha irdatlan marketinggel, rengeteg szponzorált sportolóval, és emellett túlárazott termékekkel próbálná keresni a helyét a fitneszvilág napja alatt.

Minden termékről nem tudok nyilatkozni, de amit küldtek, azok tetszettek. Nyugodtan tegyetek velük egy próbát ti is, mert a személyes tapasztalatot nem pótolja egy cikk, de iránymutatásnak azért talán jó arra nézve, hogy pofára esni nem fogtok velük. Nézzetek körül a Nutriversum oldalán, és válasszátok ki a nektek leginkább megfelelő dolgokat.