MyAd

2014. április 6., vasárnap

Csokis/Vaníliás-mazsolás keksz

Olcsó, finom, gyors, egyszerű. Mi az? 


Egy verőfényes februári délután, mi is juthatna eszébe az egyszerű "gyúróscsávónak" lábazás után, mint hogy kevés a tápanyag amit belőtt, mert annyira durva volt az edzés. Éhezik. A lába. Mit tehet? Rátesz egy lapáttal. De ha már rátesz, akkor nem a trágyás lapáttal, hanem az Úr és a csillagok együttállásának segedelmével megalkotja a megoldást. Ismét varázslat következik, mégpedig ebből:


ezzé:


Keksz fehérjéből és zabból


Hozzávalók


Csokis (4 db nagyméretű keksz)
  • 10g kókuszolaj
  • 10g mazsola
  • 25g csokis fehérje
  • 50g zabliszt
  • 3-5 g édesítő (folyékony)
  • 1 egész tojás (+1 fehérje, ha kell)
  • 1g sütőpor (nem muszáj)
± kávé, fahéj, rum aroma, kókuszreszelék
Vaníliás (4 db nagyméretű keksz)
  • 10g kókuszolaj
  • 10g mazsola
  • 25g vaniliás fehérje
  • 50g zabliszt
  • 3-5 g édesítő
  • 1 egész tojás (+1 fehérje, ha kell)
  • 1g sütőpor (nem muszáj)
± kávé, fahéj, kókuszreszelék

Elkészítés

  1. Minden hozzávaló összekeverése (mondjuk villával), amíg egy homogén masszát nem kapsz.
  2. 180°C-ra előmelegíted a sütőt.
  3. Kanállal, vagy egyéb eszközzel kör alakban, kb. 1 cm vastagon felviszed az anyagot a felületre, amin sütni fogod (nálam ez szilikon).
  4. 7-10 percre beteszed, majd kiveszed.
Kész! Megvárod míg kihűl, vagy nem várod meg és betúrod. A lábad már nem éhes, nőni fog, és még jól is esett a sütike.

Sok sikert, jó étvágyat, satöbbi!

Cell