MyAd

2015. november 7., szombat

Sportkaja teszt

A címben most kivételesen nem terméktesztet, hanem csupán tesztet írok, hiszen itt inkább maga a szolgáltatás a lényeges, mintsem az egyes termékek. A termékek ugyanis ugyanazok a jól megszokott táplálékok, amelyeket a különféle boltokban beszerezhetünk. És a hangsúlyos itt a különféle. Ugyanis a Sportkaja lényege pontosan abban áll, hogy nem kell három-négy boltba elmenned ahhoz, hogy megvegyél mindent, amire szükséged van, hanem ezt megtalálod egy helyen, ráadásul meg sem kell mozdulnod érte, mert kihozzák neked.

Idétlen időkig


Nálam általánosságban úgy szokott kinézni egy vásárlás, hogy elmegyek a piacra a henteshez a csirkéért, a Sparban veszek rizst, de aztán látom, hogy a zabpehely megint pont elfogyott, úgyhogy azért mehetek az Aldiba, aztán meg még a bioboltba is benézek, mert lenmagolajat meg csak ott kapok.
Ezzel a körúttal jól el lehet tölteni egy szombat délutánt, nem beszélve a sorban állásról az egyes boltokban. Nyilván ezt megtapasztalta a Sportkaja kiötlője is, és rájött, hogy lehet igény egy olyan szolgáltatásra, ami leveszi ezt a terhet az egészséges életmódot élő emberek válláról, akiknek amúgy is jól kell sakkozni az idejükkel, hogy beleférjen a munka vagy suli mellett az edzés és a főzés is.

Miért pont a Sportkaja?


A Sportkajában az a jó, hogy a kényelem és időtakarékosság mellet, amit nyújt, egyáltalán nem elrugaszkodottak az árai a realitás talajától. Ha veszel a csirkemell filéből egy 5 kilós pakkot, akkor 1498 Ft-ra jön ki kilója. A zabpehelynek, amit kaptam tőlük, 599 Ft kilója, a fél literes lenmagolaj pedig 1099 Ft, amiből utoljára ilyen kedvező árfekvést az egyik eldugott, külvárosi bioboltban tapasztaltam.

A választék is nagy. A számtalan kategóriában, mint húsok, rizs, pelyhek, olajok – zsiradékok, zöldségek, tojásfélék stb. többféle alternatíva található, amelyek között mindenki megtalálhatja a neki tetsző terméket.

A szállítási költség a jól megszokott tartományban mozog, és ha ügyesen rakod össze a csomagot, akkor megúszhatod a dolgot teljesen ingyen, vagy minimális összegből. A friss árut nem tartalmazó és speciális csomagolást nem igénylő termékeknél 15 ezer Ft felett már ingyen tudsz rendelni, a friss árut tartalmazó és speciális csomagolást igénylő termékeket tartalmazó csomagok esetében pedig 15 ezer Ft felett 990 Ft a szállítási költség, 30 ezer Ft feletti rendelés esetén pedig nincs.


Magamból kiindulva én a 15 ezer Ft körüli összeget reálisnak tartom egy heti kaja esetében, tehát ha egy átlag hobbi testépítő heti rendszerességgel rendel magának innen, akkor 990 Ft-nál nem fog többe kerülni neki az a kényelem, hogy nem kell a boltokba rohangálnia, hogy beszerezzen mindent, ami szükséges. Aztán arról nem is beszélve, hogy egy körben több hétre előre is be lehet vásárolni, hiszen például a zab és a rizs nem romlandó, a húst pedig amúgy is le szokta fagyasztani az ember. Ha pedig a dobozt, amiben a termékek érkeztek, hiánytalanul visszaszolgáltatod a futárnak a következő alkalommal, akkor további ezer forintot tudsz spórolni.
Ahogy pedig a „kicsomagolós” videómban láthattátok, precízen és rendezetten vannak becsomagolva az áruk, a romlandó dolgokat légpárnás hőfólia, zselés jégakku és polisztirol hőszigetelés védi az enyészettől, tehát olyan frissességű árut fogsz kapni, mintha csak te magad vennéd ki a szupermarket hűtőjéből.

Ami a dobozban volt


De hogy valamit mégis mondjak a termékekről, a csirkemell filé szép, jó minőségű és friss volt, a jázmin rizs kimondottan finom, a zabpehely ropogós, a mogyoróvaj pedig szintén ízletes, bár banános ízt minimálisan éreztem benne csak, ahogy a videóban is elmondtam. A tojásfehérjéből készült túró meg azért tetszett, mert teljesen semleges íze van, így akár édes, akár sós ételekhez is fasza lehet. Én egy lefekvés előtti fehérjés zabhoz lőttem el.


De egyébként, mint mondtam, mindegyik termék testépítő és fitnesz körökben jól ismert, a lenmagolaj Solio márkájú, a tojásfehérje rudat a nehezen kimondható nevű Capriovus gyártotta, a mogyorós italt az Alpro, tehát ezek mind a megszokott magas minőséget képviselik. Nincs nagyon hova ragozni a témát.

Tehát


Ami tehát a Sporkaja igazi erőssége, az a „mindent egy helyen” lehetősége, az, hogy a termékekért még elmenned sem kell, mert házhoz hozzák neked, valamint hogy a kényelemért voltaképpen még felárat sem kell fizetned, hiszen ugyanannyiért tudod megvenni itt is a dolgokat, mint a boltokban. Sőt van, amelyiket még olcsóbban. Nézzetek körül a weboldalon, és tegyetek egy próbát. Az egyetlen dolog, amit veszíthettek, az a boltba ugrálás és a sorban állás élménye.