MyAd

2017. július 1., szombat

A TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐ KOKSZ! - Legalábbis a szennymédia szerint

Igazából nem is tudom, mit várhat az ember a TV2 reggeli műsorától. Leginkább semmit, ami szinte kivétel nélkül mindig be is igazolódik, ha a Youtube feldob nekem egy epizódot a Mokkából, én pedig arra vetemedek, hogy megnézem. De, tudjátok, legalább annyit elvárna az ember, hogy ha értéket teremteni nem is tudnak, legalább ne hazudozzanak és ferdítsenek orrba-szájba, hatalmas károkat okozva ezzel egy egész iparágnak, és kibaszva olyan fiatalokkal, akiknek ezentúl az anyukája kifogja öntögetni a „fújatóporát”, mert hogy az GOKSZ!


És mondom ezt úgy, hogy tudjátok jól, hogy ha a tápkieg ipar hazugságait kell leleplezni, és a gátlástalan cégeket kell ekézni, akkor én aztán nem félek kinyitni a számat a témában, nem aggódva senkinek sem a rosszallásán, vagy szponzori pénzeken (LoL). De az említett, fentebb beágyazott adást megtekintve bizony még nálam is elgurul a gyógyszer, mert ami sok, az sok.

A fitneszvilágbajnok


Az első, ami ordas nagy hazugság, az a videó címe, ami kurvára clickbait, és kibaszottul nem igaz. A videóban szereplő fitneszmodell, Németh Dorottya ugyanis nem ellenzi táplálékkiegészítőket, mert említi a fehérjét, az aminosavakat és a vitaminokat, amiket használt/használ, valamint a termogenikus zsírégetőket is kiemeli, mint amik hatékonyak lehetnek a többi zsírégetővel szemben, amik viszont placebók! Ez a kijelentés pedig teljességgel helytálló, elég csak az L-karnitinre gondolni, amiről akarok is írni majd egy cikket, hogy mekkora gátlástalan nagy kamuja ez is a fitnesziparnak.


Mindezzel együtt Németh Dorottya a fehérjebevitel mértékéről, a koplalás anyagcsere belassító hatásáról, és az ezzel járó izomvesztésről is okosakat mondd, szóval az a szitu, hogy a csaj végig tök korrekt, értelmesen nyilatkozik, és reálisan látja a dolgokat. Vele nincs semmi baj, és azt sem rovom fel neki, hogy elment a Mokkába, mert ha valaki ott is normálisan tudja képviselni az álláspontját, akkor az nyugodtan elmehet a legszennyebb műsorba is, nem árt vele a hírnevének. Sok kommentelő - a műsor miatt amúgy jogosan érzett - haragja rajta is csattant, ahogyan belepörgettem a videó alatti megnyilvánulásokba, de én ezt nem tartom jogosnak.

A doktor


A drága doktor úrról, a balta arcú Dr. Novák Hunorról viszont már nem tudok ilyen pozitívan nyilatkozni, sőt… Ő aztán nem átall részt venni a műsorvezető által már az elején felvezetett undorító nagy összemosásban, amiben a táplálékkiegészítőket egy lapon említi a teljesítményfokozókkal. A doki rögtön rá is durrant egy lapáttal, és az elvileg tápkiegekről szóló adásban azonnal „úgynevezett anabolikus szteroidokról” kezd el sztorizni, a legnagyobb közhelyeket pufogtatva közben, majd pedig olyan homályos halandzsával folytatja a sort, miszerint ezek olyan ellenőrizetlen készítmények, amikben bármi lehet, például patkányméreg vagy hormon.
Bocs, de most mi? Az anabolikus hormonban hormon van? Vagy a tápkiegben, amiben nincs hormon? És miben van patkányméreg? Bazdmeg, még a legköcsögebb díler sem rak se a kokszba, se a drogba mérgező anyagot, mert nem akar úgy lebukni, hogy a delikvens szépen meghal, mert felrántja/beszúrja a cuccot, és feldobja a pacskert. Akkor meg mi a fasz? Arról nem is beszélve, hogy a tápkiegek éppen úgy, ha nem néha szigorúbban ellenőrzött élelmiszerek, mint a zacskós leves vagy a párizsi. Azokon nem aggódsz, hogy hormon vagy méreg van bennük? Pedig aztán egy jó kis hús előbb látott hormonkezelést, mint mondjuk egy kreatin.

Komolyan, hogy lehet egy ilyen ember orvos? Hogy termelhetnek ki ilyen dilettáns barmokat az egyetemek, akik 2017-ben is ott tartanak, hogy a tápkieg az koksz? Orvos létére nem tudja, mi a szteroid, és mi az aminosav mondjuk? Akkor hogyan ír elő egy ilyen ember egy esetleges hormonkezelést bármilyen problémára? Javasol mondjuk egy jó aminosav kezelést egy súlyos betegségből felépülő betegnek, mert az úgyis anabolikus szteroid? Hihetetlen!

Forrás: Tuurlijk Gezond
Persze aztán barátnőm, aki dietetikát tanul, lesúgta, hogy sok értelmes szakember nem is hajlandó elvállalni a szereplést ezekben a műsorokban, mert itt azt kell nyilatkozni egy témában, amit a csatorna elvár, és sokan nem hajlandóak teljesen aláásni a szakmai tekintélyüket tizenöt perc hírnévért. De ez sem mentesíti a doktor urat, aki képes egy ócska TV-s szereplésért mindenféle faszságot összehordani, és súlyos károkat okozni az egész közgondolkodásban. Sőt, ha tudja, hogy egy rakás faszságot beszélt össze, akkor az még súlyosabb, mintha csak szimplán segghülye lenne.

A műsorvezető


A műsorvezetőhöz nem sok mindent lehet hozzáfűzni, a TV2 Mokka című műsorában, legyen szó akár férfiról, akár nőről, mindig a legirritálóbb, legsötétebb, legdilettánsabb suttyókat válogatják össze műsorvezetésre, akik a totális alkalmatlanságuk mellett olyan tenyérbe mászó arccal szoktak rendelkezni, hogy a leghiggadtabb ember is két perc után legszívesebben kiütné őket a gecibe. Válogatott idióták, szó szerint.

És persze ez a csaj sem lóg ki a sorból, aki a Szabó Dóra névre hallgat, és valami szépségkirálynő is volt valamikor, amiben az a jó, hogy az esze megvan hozzá, már csak a szépsége hiányzik, de biztosan a Vakok Állami Intézete rendezte és zsűrizte a versenyt. A csajszi olyan aranyköpésekre ragadtatja magát, minthogy „biztosan kipróbáltál már vitaminokat”, illetve hogy „valaki hirtelen megnő, és egy perc alatt összeesik”.
Hát igen, a vitamin az nagyon adja, egyszer mindenkinek ki kell próbálnia. Régen, amikor fiatal voltam, és bohó, egy haver hozott egy légmentesen lezárható kis nejlontasakban egy kis vitamint az egyik bulira, hátramentünk a sötét sikátorba, bedobtuk, és nagyon beadta. Egész este pörögtünk, mint a barom, még délben is a Coróban verettük. Ez a vitamin már csak ilyen, a kipróbálás a legjobb szó, amivel illetni lehet. Te még biztosan soha semmilyen vitamint nem próbáltál, kedves Dóra, soha egyetlen mikrogramm nem jutott még a szervezetedbe... Bár így lenne, mert tudod, akkor nem lennél már itt nekünk, hogy hatalmas tehetségeddel emeld a reggeli műsorok fényét.

A másik szokásos közhelyhez pedig szintén nehéz mit hozzátenni. Igen, van olyan, aki hirtelen megnő, és aztán egy perc alatt összeesik, de ilyen leginkább akkor fordul elő, ha valaki a koksztól kemény spártai harcosnak hiszi magát, aztán a diszkó előtt arcoskodva kap egy állast egy kis boxoló cigánygyerektől, és kifekszik. De ilyenkor még egy perc sem kell, hogy összeessen, másodpercek alatt történik meg a dolog. Viszont ha valaki bekokszol, és leáll vele, még az sem egy perc alatt esik össze, és az sem biztos, hogy teljesen, ha mondjuk egy többéves doppingkarrieren van túl az illető, különösen, ha még a növi is játszott valaha a dologban. Ajánlom a témában az „Üres vagy naturál?” című videómat.


Ezenkívül viszont, ha valaki edz, és fehérjét fogyaszt tápkieg formájában, akkor nem fog összeesni azért, mert elhagyja a turmixot. Feltéve, ha a megfelelő mennyiséget továbbra is beviszi szilárd tápanyag formájában. Erről is van tudományos igényű cikkem, amiben az edzés utáni fehérje elengedhetetlenségének hazugságát leplezem le, a címe pedig: „A LEGNAGYOBB ÁTVERÉS - Az edzés utáni étkezés mítosza„ Kattints rá, és olvasd el, érdemes, hiszen ha a tápkiegipar kamuzik, azt én sem hagyom szó nélkül, de éppúgy azt sem, ha róla kamuznak. A legfontosabb mindig a hiteles tájékoztatás, ez a Train With Brain, sporttársaim.

Végül, de nem utolsó sorban, plusz a tanulság


A slusszpoén pedig az egészben a nap kérdése, vagy mi a fasz, amire a nézők sms-ben válaszolhattak. „Ön tart attól, hogy megbetegszik egy táplálékkiegészítőtől?” És tart attól, hogy megbetegszik attól, hogy Budapest belvárosában él a szennyezett levegőben? És attól, hogy egész nap csak a seggét mereszti, és ilyen szarokat néz a TV-ben, mint ez a műsor? Vagy attól, hogy Szabó Dóra látványától agyrákot kap? Ráadásul 31% azt bírta erre írni, hogy igen… Hát baszki, akkor ne vegyél ilyen dolgokat, ha félsz tőle! Vagy valaki fegyverrel kényszerít rá, hogy márpedig most aztán megveszed azt a geci fehérjét, és megiszod, te fasz? Nyugi, akkor sem lenne egyébként semmi bajod, de ha parázol, ne vedd meg a kis pénzeden. Ennyi.

Forrás: Youtube
Ez a „műsor” kritikán aluli volt, és amúgy meg is kapta a magáét a kommentelőktől, de nem eléggé. Szóval itt van a cikk elején beágyazva, de ide is belinkelem: klikk ide! Menjetek, diszlájkoljátok szarrá, és flameljétek szét a kommetmezőben ezt a mocskot (Németh Dorottyát ne bántsátok), hogy aki valaha oda téved, egy percre se tudja komolyan venni ezt a blődséget, és talán ha nagy lesz a felháborodás, még a TV2 is leveszi. Mert az ilyen faszszopó kereskedelmi csatornák is csak addig terjesztik a gennyes hányadékukat, amíg meg nem kapják a népharagot. Amint szembesülnek egy komolyabb ellenállással, már kushadnak is, hiszen az igazán komoly felháborodás (nem csak az a tipikus orrunk elé mormogás, hogy Aurelió a faszát pörgette a TV-ben főműsoridőben, hát ez milyen már) nem profitábilis, és nem tesz jót az arculatnak. Basszatok oda a szemeteknek!