MyAd

2016. szeptember 1., csütörtök

Tribulus tapasztalatok – Ér valamit a tesztoszteron fokozó?

A legnépszerűbb tesztoszteron fokozó készítmény a tribulus terrestris, azaz a királydinnye. Nagy anyagismertetőt nem óhajtok róla kerekíteni, mert akit az ilyen részletek érdekelnek, az elolvassa a neten fellelhető rengeteg jellemzés egyikét. Szóval a lényeg, hogy kaptam egy dobozzal a bodybuilderSHOP.hu-tól, miután mondtam Gigolonak, The Balkanistan Pordealer-nek (Balázs, minek választasz ilyen hosszú nevet magadnak?), hogy még sohasem próbáltam ilyesmit, és hogy őszintén szólva mindig is szkeptikus voltam ezekkel a dolgokkal.


Így aztán hozzám vágott egy Universal Nutrition Tribulus Pro-t azzal, hogy „szeggyé napi kettőt, aztán majd meglátod, jó lesz”. Úgyhogy elérkezett az életemben a pillanat így 29 évesen, hogy kipróbálok egy tesztofokozót. A Universal-nak ez a cucca egyébként a klasszikus 40% szaponinra standardizált tribulus kivonatból és tribulus porból készül. Egy kapszula 625 mg-ot tartalmaz, a javasolt napi adag az egyes ajánlások szerint 750-1250 mg, szóval a két kapszula abszolút reális mennyiség.

Szex, tribulus, Rock & Roll


Miután elkezdtem szedni, az első dolog, amit öt nap után észrevettem, hogy kanosabb lettem. Még annál is jobban, mint amennyire általában vagyok. Nem igazán részletezném tovább, hogy mik voltak a tünetek és a következmények, ezt mindenkinek a fantáziájára bízom. Már aki olyan perverz, hogy erről akar fantáziálni.


A dolog további hatásai nem ilyen élesen jelentkeztek, hanem szépen, lassan azt vettem észre, hogy elég jól beszáradtam. A hasamon a zsír is lejjebb ment, és kevésbé voltam vizes, mint előtte. Ezekben a hetekben izomtömeg gyarapító hatást azért nem tapasztaltam, mert ekkor volt az a dög meleg idő, és kevesebbet ettem. Erre mondhatnátok persze (szinte hallom, ahogy kopognak az ujjaitok a klaviatúrán), hogy akkor tuti ezért szálkásodtam, meg minden.
Nos, az a helyzet, hogy az évek során már elég jól megismertem a testemet. Ami sajnos olyan, hogy ha nem eszem eleget, akkor jellemzően nem a testzsírt dobja le veszett tempóban, hanem ellaposodik, izmot bont. Nyilván azért is, mert már messze járok attól az állapottól, ahol kezdtem ezt a sportot, és minél messzebb jut az ember, annál kevésbé akar a teste tovább menni, és annál inkább igyekszik visszatérni a kiindulási pont közelébe, amint lehetősége van rá.


Szóval a lényeg, hogy tisztán láttam magamon, hogy most a tribulus hatása az, hogy javult a formám, és elég jól tartottam az izomtömegem. Máskor ugyanis máshogy reagált volna a testem ezekre a hatásokra.

Body - Building


A későbbiekben azonban a tribulus szedése (az adag emelése), és több kaja mellett azt vettem észre, hogy a gyarapodásban is segít a cumó. Nyilván itt nem irdatlan izomtömeg felpakolásra kell gondolni, mint a koksz esetében, ahogyan az előbb említett beszáradás sem mérhető az illegális szerek hatásaihoz. (Viszont a veszélyei sem, azok ugyanis nincsenek, és ez itt a lényeg.)

Azonban a hatások valóban érezhetőek, valamivel tisztábban jön a tömeg, és könnyebben. Ez pedig naturálban egy nagyon is értékelhető dolog, főleg sok év edzés után. Bár gyanítom, hogy nekem azért tud ennyit dobni, mert gyárilag kicsit alacsonyabb lehet a tesztoszteron szintem. Nem kórosan, de látom magamon, hogy ez a kis természetes boost olyan irányba vitte a testösszetételem, amilyen az ilyen tekintetben jobb adottságú sporttársaimé. Feltételezhetően egy természetesen magasabb tesztószint miatt.

Azt pedig nem tapasztaltam, de úgy tudom és gondolom, hogy fiatalabb korban kevésbé van értelme ilyen táplálékkiegészítőket használni, mert akkor az ember termelése még amúgy is - magához mérten - a legmagasabb szinten van. Leírások szerint harminc éves kor körül nyeri el igazi létjogosultságát a tesztoszteron fokozók alkalmazása.
A lényeg tehát, hogy ha már harminc éves vagy, vagy idősebb, ha jellemzően vizes, puhább fizikumú vagy, még sohasem próbáltál ilyesmit, és világ életedben naturál voltál (tehát nem csak üres vagy), akkor – naturál léptékben persze - elég sokat profitálhatsz a tribulus terrestris használatából. Kattints, és tegyél egy próbát: klikk ide!