MyAd

2017. április 2., vasárnap

Egy másik gyúrós naplója

Mostanában nem eszem reggelit. Sőt, igazából egész nap nem eszem semmit, csak este egy egy órás táplálkozási ablakban viszem be a napi kaját, mert olvastam, hogy ez a böjtölés jó a szervezetnek, mert egyszerre égetek zsírt, meg építek izmot, meg tovább is fogok élni, meg ilyenek. Ez, amit csinálok, a Harcosok Étrendjének továbbfejlesztett verziója, az Elit Spártai Különleges SWAT-os Harcosok Speciális Étrendje. Ez azon alapul, hogy a spártaiak legkülönlegesebb harcosai annyit harcoztak egész nap, hogy csak egy órájuk volt enni, de ennek ellenére, vagy pont ettől kibaszottul izmosak voltak, meg szálkásak is, és tudományosan, meg evolúcionáriusan is bebizonyította számos kutatás, hogy ez nagyon jó a testnek.


A lényege, hogy abban az egy órában igazából akármit ehetek, meg makrót sem kell számolni, meg a kaja minősége is tökmindegy, mert igazából úgyis csak a makrók számítanak, de itt még azok sem, mert egész nap böjtölök, így mindenből izom lesz, meg minden zsírt éget. Úgyhogy azt szoktam csinálni, hogy beverek tizenkét tábla Milkát, aztán kész. Azt mondod, hogy abban kevés a fehérje? Hát azért, mert tudományilag segghülye vagy. Már régen bebizonyították, hogy csak a tápkieg ipar akarja, hogy sok fehérjét egyél, igazából bőven elég a fejlődéshez 0,53 g/tskg fehérje. Aki annál többet eszik, az egy gyökér agymosott, aki nem követi a legújabb trendeket.

Na mindegy, szóval ezt be szoktam vágni abban az egy órában, fosok egy nagyot, mert jól megpörgeti az anyagcserém, aztán megyek a netre röhögni a gyúrós csoportokba a Facebook-on a szerencsétleneken, akik számolgatják a kaját, húst esznek rizzsel, meg ilyenek. Gyökerek. Mindig beírom nekik, hogy milyen idejétmúltak, és milyen szar nekik. Aztán ők mindig beugatnak, hogy mutassak már egy képet magamról, én meg kirakok egy képet valami ismeretlen, kanadai gyúrós csávóról, amit a Facebook-ról szedtem; sohasem jönnek rá, hogy nem én vagyok.
Én egy kicsit mondjuk még nem vagyok olyan kurva izmos, a karom, lábam kicsit vékony, a hasam kicsit zsíros, de hát ez azért van, mert még csak két éve gyúrok, szar a genetikám, meg naturál vagyok. Meg azon kívül sem szedek semmit, se fehérjét, se ilyen szarokat, mert az összes tápkieg átbaszás, csak a hülyék költenek ilyesmire. Az ilyeneken is mindig csak röhögök. Egyáltalán nem kell semmi ilyesmit szedni, még vitamint se, nemhogy fehérjét, hiszen még a Milkában is eleve benne van minden, ami a testnek szükséges, ezt is olvastam egy kutatásban. Persze egy modernben, nem azokban az idejét múlt szarokban, amik alapján ezek az elmaradott hülyék táplálkoznak. Pff…

De a lényeg, hogy úgyis úgy fogok kinézni, mint a kanadai csávó a képen, szóval végül is nincs ebben semmi, csak most azt mutatom meg nekik, ami három év múlva úgyis lesz, mert most nagyon ráfeküdtem az edzésre is. Persze valami hülye majom megmondta, hogy a genetikai határát az ember négy év alatt eléri, ha mindent jól csinál, de ezt két év edzés után megmondom, hogy hülyeség, meg amúgy is. Hogy néz már ki az a gyerek? Valami Bréjen, Brájen, vagy mi. Jó, most izmosabb nálam, meg nagyobb, de hát én három év múlva úgy fogok kinézni, mint a kanadai csávó, ahhoz képest meg egy nyomi.

Forrás: Youtube
Bár azt is mondták már nekem a haverok, hogy a kanadai gyerek kokszol, de ezek hülyék. Van egy csávó, akinek most követem az edzésmódszerét, ami a legújabb kutatásokon alapul, és a gyerek 95 kiló, a testzsírja folyamatosan 10% alatt van, hála Elit Spártai Különleges SWAT-os Harcosok Speciális Étrendjének. Persze rá is mondják, hogy kamunaturál, de mégis miért hazudna, mire menne vele? Egyáltalán semmi értelme ennek, amit terjesztenek róla, meg amúgy se lenne semmi haszna abból, hogy mindenkinek hazudik. Sok hülye irigy.

Na mindegy, az a lényeg, hogy neki regisztráltam az oldalára 100 dollárért, mert én is úgy akarok kinézni, mint ő, csak jobban, és így hozzáférek a teljes edzésprogramjához, amiben leginkább a nagy súlyok kapnak szerepet, és a mobilizáció. Na de kifejtem. Ugye egy időben azt mondták a haladóbb arcok, hogy amiből több ismétlést tudsz megcsinálni, mint 5, az nem súly. Na mármost, én még haladóbb vagyok ennél is, és azt mondom, hogy az sem súly, amiből 1 ismétlésnél többet meg tudsz csinálni! Igen, jól hallod, te kis 6 ismétléssel pumpálgató bodys csicskagyerek. Az csak a kokszos gyökereknek működik, ha 1 ismétlés fölé mennek, de egy igazi naturál csak abból profitál, ha minél nagyobb súlyt mozgat meg. Az 1RM-nél (egy ismétléses max, ha nem tudnád, te műveletlen) pedig nincsen nagyobb súly. Talán csak a 0,5 RM, amit félig bírsz csak kinyomni, de ebben egyelőre én még nem hiszek, várok a vonatkozó kutatásra.
És az is fontos, hogy a szabályosság sem számít egyáltalán, az is csak a gyökér bodysoknak van. Igazából pont a szabályos edzéstől sérülnek meg az emberek, de ha rendesen leszarod, és jól megrángatod a súlyokat, akkor aztán hozzászokik a tested ehhez a fajta terheléshez, és semmitől sem sérülsz meg soha. Meg ugye ott van a mobilitás is. Nekem például az 1 ismétléses guggolásnál már oldalirányba is hajlik kicsit a térdem, annyira mélyre megyek, meg annyira erőlködök is, de ez jót tesz neki, hát nézz csak meg egy súlyemelőt, annak is ilyen. És nekem ne magyarázz arról, hogy az egy élsportoló, aki egyrészt két gyakorlatot tökéletesít évtizedekig, meg hogy majd öregkorában nem fog tudni járni, ahogy az élsportolók általában eléggé elkopnak az idők folyamán. Én erre vonatkozóan nem láttam még kutatást, szóval leszarom a hülye feltevéseid, amíg nincs tudományos bizonyíték rá, addig nincs így, kész passz.

Szóval a lényeg, hogy a fekvenyomás csúcspontján is mindig kiakasztom a könyököm, már visszafelé hajlik, de ez is csak azért, mert nagyon mobilis vagyok, meg a felhúzásnál is görbül a felsőhátam, de az is csak mobilis ugye, meg hát maxolásnál lehet, nézz csak meg egy versenyző erőemelőt. És nekem minden sorozat maxolás. Szóval egyáltalán nincs olyan, hogy természetellenes mozdulat, meg ilyen marhaságok, ha elég mobilis vagy, akkor akár hátrafelé is hajolhat a térded, és az is egészséges lesz neki. Ennyi. De a sok hülye ezt úgysem érti, mert magyaráznak itt arról, hogy majd ha 40 éves leszek, megértem, meg akkor majd fájni fog ez, meg az. Faszság, és nem érdekel hány évesek. 22 vagyok, de több kutatást olvastam, mint ők valaha fognak, tehát nekem van igazam.

Forrás: Fitness Baddies
Szóval a lényeg, hogy amikor lemegyek a terembe, mindig azzal kezdek, hogy megvető pillantásokat vetek a sok hülye bodysra, aki ott 8, meg akár még annál is több ismétlésekkel bohóckodik szabályosan, meg karra edz, meg ilyenek… Nevetséges. Karra elve nem is kell edzeni, ha az azt az edzést csinálod, mint én, mert az egy ismétléses fekvenyomásnál például még a vádlid is maximális terhelést kap, ha eléggé hidalsz, nemhogy a karod. Akkor meg minek rá külön bármit is csinálni? Én aztán tudom, hiszen 35 centi a karom, pedig sohasem edzettem rá. Jó, ez nem olyan nagy, és láttam már olyat is, aki karozott, és 44 centi volt a karja, de az már tuti kokszos, főleg mivel szabályosan, koncentráltan edzett 12 ismétlésekkel, meg fekve is kevesebbel nyomott, mint én. Akkor meg hogy lenne már naturálban izmosabb nálam? Hát ezaz, sehogy. Faszság az egész.

Meg egy másik külföldi csávótól is láttam ezt, hogy nem kell karra edzeni, csak sokat nyomni, és megnő. Igaz, 165 centi a gyerek, de szerintem ez nem jelent semmit. Ez a módszer mindenkinek működik struktúrától függetlenül, mert ez a legújabb, külföldi okosság, nem a bodysok ódivatú pumpálós szarja. Pfujj. Köpnöm kell, ha csak rágondolok. Még jó, hogy különb vagyok náluk. De érzem is ezt, amikor odalépek a jól megpakolt fekpadhoz, és nekiállok edzeni. Szinte érzem az irigységet, és azt, hogy megáll az élet a teremben. És nem hinném, hogy azért, mert azt nézik, hogy mikor ölöm meg magam ezekkel a nagy súlyokkal, hanem azért, mert respektálják, hogy milyen erős vagyok. Sokkal erősebb, mint sok gyökér, aki amúgy izmosabb nálam. De egyrészt azok úgyis tuti kokszolnak, meg hát ahol izom van, ott teljesítmény is legyen, most hiába testépítés. Mit ér az, ha valaki izmos, de egy vékonyabb ember többel nyom nála? És engem nem érdekel, hogy neki az izomzat az elsődleges célja, akkor is vicc. Röhögök is rajtuk mindig. Mondjuk volt, aki kérdezte, hogy ilyen mentalitással miért nem erőemelek, de oda gyenge vagyok. De jó ez így nekem, én jól érzem magam így, mert ha más nem, arányaiban mindig erősebb vagyok annál a gyúrósnál, aki izmosabb nálam. Ez az igazi testépítés.

Forrás: I love bicycling
Azokat nézem le a legjobban amúgy, akik még gépeken is edzenek. Na az a röhej csúcsa, te. Semmire sem jók, hiszen nyilvánvaló, hogy az izom jobban fejlődik, ha szabad súly által kifejtett ellenállással szemben nyúlik meg, és húzódik össze, mintha ugyanezt teszi gépen. Hogy miért? Mert a szabad súlyok mindennél jobbak, azért, azok mutatják az igazi erőt, ami mint már mondtam, a testépítés lényege. Mondjuk egyszer egyébként én is lábtolóztam egy hónapig, amikor az egyik guggolásnál túlmobilizáltam a derekam, és fájt, és érdekes módon elkezdett nőni a combom, ami előtte stagnált. Nem tudom, miért, mert kurva nagy súllyal dolgozom már magamhoz képest, igaz 185 centi vagyok, így a nagy részét hátból emelem, de az mindegy, mert maximális terhelésnél minden izmom maximális munkát végez úgyis, és csakis ez a lényeg. Szóval szerintem nem a lábtolás volt a jó, hiába éreztem tőle kurvára a combom, hanem az a sok guggolással elvégzett edzésmunka realizálódott biztosan ebben azt egy hónapban. És bár egy ideig megzavart ez a dolog az elképzeléseimben, de aztán rájöttem, hogy a lábtolás buziknak való, leköptem a gépet, és mentem is vissza guggolni, amint tudtam.

Van amúgy még néhány módszer, amit követek, ami mind ezen a minél nagyobb súly megmozgatása dolgon alapul. Egyrészt a guggolást szoktam váll gyakorlatnak is alkalmazni a fejfölé nyomás helyett, mert a kiinduló pontja majdnem ugyanaz, csak guggolásnál sokkal nagyobb súlyt tudok használni, szóval akkor biztos, hogy attól nő a legnagyobbat a vállam, mert sokkal több kiló jut el A pontból B-be. Vagy ha nagy ritkán csinálok mondjuk oldalemelést titokban, amikor senki sincs már a teremben, mert ez nem illik az imidzsembe, de a vállam valahogy kurvára le van maradva, hiába az összetett alapgyakorlatok, akkor nekifutásból lendítem fel a súlyt, és így akár 15-20 kilót is nyerek, szóval hatalmas vállam lesz majd. Illetve még egy forradalmi ötletem, hogy felhúzásnál nem emelem fel a földről a súlyt, hanem csak arrébb görgetem, és így akár háromszor annyit is fel tudok majd pakolni a rúdra, ez pedig irtózatos fejlődést jelent. Ezeknek az okosságoknak egy jó részét amúgy egy olyan oldalon olvastam, ahol egy naturál csóka edz egy kokszos tagot is, és hiába kokszol az az arc, a naturál edzője majdnem ugyanakkora, mint ő! Szóval biztos nagyon tud az az ember. Mondjuk egyszer azért elméláztam rajta, hogy akkor most vagy szar edző az illető, vagy nem naturál, ha mind a ketten ugyanakkorák, de aztán elhessegettem a gondolatot.
Forrás: Lipstick Alley
Legutóbb meg bevásároltam amúgy övet, térdgumit, könyökgumit, csuklószorítót, mert néha azért érzem, hogy máshogy nem bírnák az ízületeim a terhelést. De nem a nagy súlyok hibája, azzal biztos, hogy nincs gond, azok még egészségesek is, csak még nem elég jó a mobilitásom, az a baj. 150 rongy volt ez a sok cucc amúgy, és amikor csajom megtudta, hogy erre ennyit költöttem, neki meg semmit se vettem a szülinapjára, akkor kurvára kiakadt, és gecire összevesztünk. De itt még meg tudtam győzni, hogy hát ez a sok védőfelszerelés azért kell, hogy ne legyen semmi bajom a nagy súlyoktól, amik amúgy nem károsak, mert gondolj bele: például 12 ismétlésnél könnyebben sérül meg az ember, hiszen ott 12-szer hibázhat, míg egy maxolásnál csak egyszer kell jól végrehajtania a gyakorlatot. De amikor megvettem a súlyemelő cipőt 50 ezerért, mert a hosszú combjaim miatt egyszerűen kurvára előre dőlök guggolásnál, de tárcsát meg nem rakhatok a sarkam alá azok után, hogy mindenkit kioktattam, aki így csinálta, hogy nem elég mobilis, akkor szakított velem.

De nem is hiányzik, nem érdekel. Így legalább sokkal több időm van a különféle csoportokban heccelni az embereket, hogy mekkora csírák, amikor 1-nél több ismétlés csinálnak gyakorlatonként, az 5 ismétlés fölöttiek meg totál nevetségesek, meg oltogatni a testépítőket a videóik alatt, hogy mekkora gyökerek úgy, ahogy vannak, és mindent csak a koksznak köszönhetnek. A legjobban azokat szeretem beoltani, akik Smith-keretben guggolnak, mert hiába kurva izmos a combjuk, akkor sem ér szart sem, amit csinálnak. Ugyanis ahogy mondtam, nem az a lényeg a testépítésben, hogy mekkorák az izmaid, hanem az, hogy minél nagyobb súllyal meg tudj csinálni egy szabályos, szabadsúlyos guggolást, fekvenyomást és felhúzást, esetleg ha nagyon jó vagy, akkor egy lökést és szakítást. (Nem azt a fajtát, amelyiket a csajom velem.) Csak ennek a módszernek van értelme, a többi egy baromság. Azzal meg ne gyere, hogy akkor a súlyemelők, meg az erőemelők miért nem izmosabbak, mint a testépítők. Ennek az az oka, hogy előbbiek mind, kivétel nélkül naturálok, utóbbiak meg tele vannak, mint az atom. Az meg lehetetlen, hogy az én általam követett módszeren kívül más is célravezető legyen. Én olvasom a tanulmányokat, meg a külföldi szakirodalmat, én tudom jobban. És az is kizárt, hogy később aztán kiderüljön, hogy mindaz, amit jelenleg divatos az edzésről gondolni, az nem egészen helytálló, és majd ez is megváltozik, ahogy a mostani trend is felváltotta a korábbit, mert az, amit most gondolunk a naturál izomfejlesztésről, a végső és egyetlen igazság, maga a felvilágosodás.

Figyelem, ez a cikk is egy fikció, ami iróniát, szarkazmust és mindenféle hasonló dolgot tartalmaz, ezért kéretik a benne lévő „információkat” nem komolyan venni.