MyAd

2015. október 4., vasárnap

Trec Nutrition termékteszt

Amikor kézhez kaptam a Trec Nutrition táplálékkiegészítőket, kimondottan izgatott lettem, ugyanis még sohasem próbáltam a termékeiket, sőt voltaképpen nem is nagyon tudtam sokat a cégről. Viszont volt egy megérzésem, hogy magas minőséggel lesz dolgom, és nagyon vártam már, hogy végre beépítsem az étrendembe a tőlük kapott cuccokat. Mivel a Trec Nutrition-nek nagyon széles termékpalettája van, érdekesebbnél érdekesebb dolgokkal, ezért úgy döntettem, hogy két teljesen alap kiegészítő mellett kipróbálok két különlegesebbet is, amelyek inkább már haladó, de még mindig hobbi szinten edző testépítők számára jöhetnek számításba.


Így végül egy mindenki számára szükséges tejsavófehérje koncentrátum, és egy a hosszú távú egészség szempontjából elengedhetetlen ízületvédő mellett rendeltem egy kapszulás kiszerelésű HMB-t, és egy éjszakai regenerációt elősegítő, növekedési hormon termelés serkentő aminosav készítményt. Heteken át fogyasztottam ezeket a termékeket, a velük kapcsolatos tapasztalataimat pedig most mindannyian elolvashatjátok. Vágjunk is bele, mert van miről írni.

Trec Nutrition Whey 100 tejsavófehérje


Az ízét azért nem írtam az alcímbe, mert a trec-es srácok voltak olyan jófejek, hogy a 2,27 kilós kiszerelés mellé, amiből sima csokisat rendeltem, minden létező ízből adtak egy egyadagos kiszerelést. Ezt csak azért bánom, mert így rá kellett jönnöm, hogy még a csokisnál is rendelhettem volna finomabbat, holott annak az ízével sem volt semmi gond.

Íz, állag, oldódás


Kezdjük az állaggal és az oldódással, az úgyis egységes, míg az ízről mindegyiknél mást tudok majd elmondani. Az állaga finom, nem darabos. Az oldódása nagyon jó, a vízbe öntve szinte magától feloldódik, amire néhány könnyed rázással rásegítve teljesen homogén oldatot kapunk, amely azonnal fogyasztható, ugyanis habosodásnak nyoma sincs. Nézzük az ízeket sorban (amiket természetesen vízzel teszteltem, nem tejjel):

Csokoládé – Ebből fogyasztottam a legtöbbet, mivel ebből kértem a nagykiszerelést. Nem túl édes, finom csoki ízzel van dolgunk, amiért csak azért nem tudok most jobban lelkesedni, mert három másik íz is olyan mértékben felülmúlta, hogy azok árnyékából nehéz érvényesülnie szegény csokoládénak. Az ízek versenyében a negyedik helyen végzett, lemaradva a dobogóról.

Forrás: Trec Nutrition
Csokoládé-kókusz – Magam is meglepődtem rajta, de ez lett a második számú kedvenc. Annak ellenére, hogy nem igazán szeretem a kókuszos dolgokat (vagy mégis?), ez az íz valamiért nagyon elnyerte a tetszésemet. Egyébként engem egy az egyben a jó öreg kókuszgolyóra emlékeztetett, de abból is a legfinomabb fajtára, amiből nem spórolták ki sem a kókuszt, sem a csokit. Nagyon eltalálták.

Csokoládé-meggy – Ez volt az egyetlen íz, amelyik annyira nem tetszett, hogy nem bírtam lenyomni a torkomon, ezért aztán odaadtam a barátnőmnek, akinek meg ízlett. Szóval ennyit az én íz toplistámról. Egyébként nem lehet ez rossz annak, aki szereti az ilyen meggyes, csokis bonbonszerűségeket, de mivel ez nem én vagyok, ezért nálam ez végzett az utolsó, hetedik helyen.

Csokoládé-szezám – Ez volt az az íz, amitől nem tudtam, mit várjak, mert elképzelni sem tudtam, hogy milyen lehet. Szezám? Az meg milyen ízű? Az egyetlen asszociációm a szezámmagos zsömle volt, amit utálok, meg azt egyébként is valamiféle sós környezetben tudom inkább elképzelni (hamburger), mintsem édesben. Ennek ellenére meglepően finomnak találtam ezt a párosítást. Sokáig gondolkoztam, mire emlékeztet, és talán a békebeli télifagyi(!) íze jutott róla eszembe, amit én nagyon szerettem gyerekkoromban. De aztán az is lehet, hogy összemosódik az agyamban valamivel. Mindenesetre tetszett, ezért a harmadik helyre sorolom.

Eper – Ettől nem is vártam sokat, és nem is kaptam sokat. Epresnek epres, de én turmixban nem szeretem a gyümölcsös ízeket valamiért. Aki szereti, annak biztos tetszene, mert egyébként érezni rajta a minőséget, de ez egyszerűen nem az én világom. Utolsó előtti, hatodik hely.
Sütikrém – Ettől meg többet vártam (valószínűleg barátnőm behatására), de nem sikerült felérnie a várakozásaimhoz. Nem mondanám rossznak, de olyan nagyon jónak sem. Valahogy nem így képzeltem ezt az ízt. Én valamiféle csokidarabos, amerikai cookie fílinget vártam, de nem azt kaptam. Nem tudom egyébként mihez hasonlítani, aki kíváncsi rá, az vegyen egy kis tasakkal. Ötödik helyezett.

Vanília – Kizárásos alapon kitalálhattátok, hogy ő nyert, és bizony ez így van, és nem is érdemtelenül. Ez annyira kurva finom volt, hogy magam is meglepődtem, ugyanis még sohasem ittam vaníliás proteinből olyat, amelyik ennyire jó lett volna. Sőt, a legtöbb igazából eléggé rossz szokott lenni, de ez meg felülmúlta még a favorit ízeimet is. Finom, selymes, telt íz, egyáltalán nem gejl vagy vízízű, minden pont fasza. Nagyon bántam, hogy nem ebből kértem nagykiszerelést, de látatlanban nem mertem volna bevállalni, mert ha meg nem tetszik, akkor van egy elég rossz ízű hónapom. Viszont ha legközelebb Trec Nutrition fehérjét veszek, akkor tuti ő lesz a befutó. Egyértelműen első helyezett.

Összetétel


Az összetétele nagyon szimpatikus. Egy 30 grammos adag 22 gramm fehérjét, csak 2 gramm szénhidrátot és 1 gramm zsírt tartalmaz, ami egy koncentrátumtól nagyon szép teljesítmény. 72,2%-os fehérjetartalommal van dolgunk. Ezenfelül pedig BCAA-ban is gazdag, ami leganabolikusabb aminosavak (leucin, izoleucin és valin) kombinációja. Egy 30 grammos adagban 7 gramm BCAA található.

Ár


A 2,27 kilós, egészen pontosan 2275 grammos kiszerelés ára 13990 Ft, ami kilónkénti árban 6149 Ft-os árfekvést jelent. Ezt nem mondanám olcsónak, viszont ekkora kiszerelésnél ez nem is kirívóan drága.

Hatás


Ahogyan a korábbi terméktesztekben is elmondtam, fehérjéről beszélünk, nem valami izomtömegnövelő, szálkakipattintó csodaszerről. Ez egy tápanyag, ami akkor jó, ha nem hat, tehát nem puffaszt, nem fosat, nem bántja a gyomrot. A Trec Nutrition Whey 100 pedig egyiket sem csinálja, sőt, kimondottan könnyen emésztődik, ezért egyértelműen kijelenthető, hogy minőségi termékkel van dolgunk.

Összegzés


Kimondottan ajánlom ezt a fehérjét azoknak, akiknek fontos a nagyon finom íz, a kiváló oldódás és a könnyű emészthetőség. Egyetlen hátrányát tudom csak kiemelni, mégpedig hogy nincsen belőle egy gazdaságosabb 5 kilós kiszerelés. Pedig jó kis termék, biztos vagyok benne, hogy szívesen betáraznának belőle az emberek, főleg egy jó kis vaníliás ízből.

Trec Nutrition Joint Therapy Plus


Az idő előrehaladtával egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítok ezeknek a készítményeknek. Őszintén szólva már kezdem a multivitaminok utáni második helyre rangsorolni őket a fontossági sorrendben, a tejsavófehérje elé. Ugyanis ha utóbbi hiányzik, maximum egy kicsit komplikáltabb és kevésbé hatékony lesz az edzés utáni étkezésed, valamint nem tudsz akármikor gyorsan összedobni egy tápláló teljes étkezést egy kis zabpehely bevonásával. De ez még bőven túlélhető. Azonban ha az ízületeidet hagyod elkopni és tönkremenni, akkor az egész edzés egy hatalmas kínszenvedés lesz, sőt, a legrosszabb forgatókönyvet nézve lehet, hogy abba kell hagynod az egészet.

Forrás: Trec Nutrition
Éppen ezért jutottam már el oda mára, hogy mindenféle izomnövekedést elősegítő kiegészítő helyett sokkal fontosabbnak tartom azokat, amelyek az egészségünkmegőrzését szolgálják. Ezek közé tartoznak igen előkelő helyen az ízületvédők, amelyek mára szerves részévé váltak a táplálkozásomnak. Na de nézzük a Joint Therapy Plus-t.

Szín, állag, nyelődés


A színe kék, ráadásul pont olyan, mint a Viagráé. ezért szoktam is gondolkodni mindig az öltözőben, amikor edzés után beveszem, hogy micsoda egy rohadt, perverz állatnak nézhetnek, hogy zuhanyzás előtt ilyeneket szedek. Az állaga fényes, kemény nyomású tabletta. A nyelődése könnyű, nem kínszenvedés, ami nem utolsó szempont, bár már egyre ritkábban találkozom olyan tablettával, amit elrontottak.

Összetétel


Az összetevők között szerepelnek a klasszikus ízületvédő anyagok, mint a kollagén, a glükozamin szulfát és a kondroitin-szulfát. Ezenkívül pedig található benne kurkuma és gyömbérgyökér kivonat, amelyek erős gyulladáscsökkentők, és amelyek együttesen alkalmazva még jobb hatásfokkal működnek. Ráadásul más termékekkel is összehasonlítva kimondottan jó mennyiségek vannak a napi adagjában, tehát ez egy erős ízületvédőnek számít a piacon.

Mindezek mellett pedig van még benne – szintén más termékekkel összehasonlítva - kiemelkedő mennyiségű mangán, ami javítja az ízületek kenését, egy ízületvédőhöz képest egészen épkézláb adag kalcium, hogy egy kicsit hozzátegyen a szükséges napi bevitelünkhöz, és mutatóban egy kis C-vitamin. De utóbbi úgyis lényegtelen, hiszen a C-vitamin kiegészítést úgyis mindenki külön oldja meg, hiszen abból napi 5-10 gramm is elfér egy aktívan sportoló ember étrendjében. Ennyit pedig egyetlen multivitaminba vagy ízületvédőbe sem tudnak tenni nekünk.

Ár


A 180 kapszulás kiszerelés, ami kéthavi adag, 13390 Ft-ba kerül, tehát egy havi adag 6695 Ft, ami ennyiféle és ekkora hatóanyag tartalomnál egy nagyon jó ár.

Hatás


A hatást több okból kifolyólag is nehezen tudom megállapítani. Nincsen kimondottan rossz ízületem, aminél érezhetném a fájdalom vagy a működési zavar enyhülését. Van egy bizonyos mozdulatoknál enyhén kattogó bal vállam, de mivel folyamatosan szedek valamilyen ízületvédőt, ez a dolog szinte teljesen megszűnt, így leginkább arról tudok beszámolni, hogy a Trec Nutrition Joint Therapy Plus-ra való áttérésnél sem újult ki ez a dolog.

Mindezek mellett pedig ez egy multivitaminhoz hasonló készítmény abból a szempontból, hogy ha nincsen fennálló problémád, akkor hosszú távú egészséged fog profitálni a szedéséből oly módon, hogy megőrzi az ízületeid épségét. Ezt nem azért szedi az ember, hogy valami történjen, hanem pontosan azért, hogy semmi se történjen. Bár egyébként ezek a hatóanyagok alkalmasak arra is, hogy már fennálló problémát is enyhítsenek vagy megszüntessenek, de ilyesmiről – szerencsére – nem tudok beszámolni nektek. Az biztos, hogy egy jó összetételű, erős termékről beszélünk, szóval ha valaki ilyen céllal vásárolna ízületvédőt, akkor mindenképpen érdemes megpróbálkoznia ezzel.

Összegzés


Korrekt árban lévő, és mindemellett sokféle és nagy mennyiségű hatóanyagot tartalmazó ízületvédővel van dolgunk, amit kivétel nélkül mindenkinek ajánlok, hiszen egészségünk megőrzése az élethosszig tartó sportolásunk záloga.

Trec Nutrition HMB Revolution


Na, és akkor elérkeztünk az igazán izgalmas részhez, legalábbis számomra ez volt a legérdekesebb tapasztalat. Ez volt az első alkalom, hogy kipróbáltam ezt a kiegészítőt, noha annak előtte sokat olvasgattam már a HMB-ről, mint hatóanyagról, és régóta felkeltette az érdeklődésemet. Kétség nem fér hozzá, hogy a HMB nem egy elengedhetetlen kiegészítő, egy-két éve edzegető sporttársaknak semmi szüksége nincs rá.

Forrás: Trec Nutrition
Viszont ha valaki már egy jó pár éve űzi az ipart, akkor egy ilyen kis plusz, ami talán segít egy kicsit átlendíteni egy fizikai és lelki holtponton, sokat jelenthet. Nagyon kíváncsian vártam, hogy vajon érzek-e némi változást a fejlődésem korábbi üteméhez képest a használata során, és őszintén szólva meglepett ez a cucc. No de nézzük sorban a jellemzőit.

Szín, állag, nyelődés


Apró, fehér színű, könnyen lenyelhető kapszulákban van kiadagolva a mindennapi betevő HMB adagunk, de lépjünk most túl ezen gyorsan, mert messze nem ez a legérdekesebb vele kapcsolatban.

Összetétel


A leírás szerint a napi adagja hat kapszula, ami összesen 3012 mg, azaz 3 gramm HMB-t tartalmaz. (És 720 mg kalciumot, mivel a HMB-t kalcium só formájában fogyasztjuk.) Ez az adag egyébként teljesen tökéletes, mert a különböző leírások szerint pontosan ennyit kell belőle elfogyasztani egy nap, hogy a kívánt hatásokat megtapasztaljuk. Más források úgy pontosítanak, hogy napi 40-45 mg/tskg-ban határozzák meg a napi adagját, de a súlyomhoz mérten így is majdnem pontosan megfelelő a dobozon feltüntetett ajánlott adagolás.

Ár


A legnagyobb, 300 darabos kiszerelés ára 10290 Ft. Ez pontosan ötven napi adag ára.

Hatás


Nézzük akkor a leglényegesebb jellemzőt. Az első, amit tapasztaltam tőle, már néhány napi alkalmazás után, az az aerob teljesítményem növekedése. Sokkal jobban bírtam a futást, amin magam is meglepődtem. Gyorsabb tempót tudtam tartani huzamosabb ideig, és kevésbé merültem ki a szokásos távomtól. Bár testépítőknek ez nem tűnik olyan lényeges szempontnak elsőre, de azt vegyük figyelembe, hogy az mindenképpen jól jön, ha az edzéseineket nem csak erővel, hanem állóképességgel is jobban bírjuk.

Ami viszont a gyúrósoknak sokkal érdekesebb, az a HMB-nek az izomzat fejlődésére gyakorolt hatása. Direkt ennek a kitapasztalása végett vártam ennyit eme cikk megírásával, hogy legalább négy hét álljon rendelkezésemre, hogy ezt megfigyeljem magamon. Elég jó alany vagyok egy ilyen kísérletre, mivel az étrendem grammra pontosan, precízen ki van számolva, egy jól bevett rutin szerint szoktam fokozatosan emelni a kaját (tömegelek), és az edzéseimet is azonos színvonalon végzem. Éppen ezért, ha valami változást tapasztalok a fejlődésem ütemében, akkor könnyen meg tudom ítélni, hogy mi okozza.

A HMB szedése során pedig tapasztaltam ilyet. Nem mondom, hogy a legnagyobb meglepetésemre, de azért volt bennem némi egészséges szkepticizmus, mint mindennel szemben az életben. Azt sem mondom, hogy felrántottam tőle öt kiló izmot tisztán, mert ez nem igaz, és én nem a marketing kommandó vagyok, aki rátok akar tukmálni valamit bármi áron. Az viszont vitathatatlan, hogy meggyorsította a fejlődésem ütemét.

Én mindig egy nagyon óvatos tömegelésben vagyok, nem sietek sehova, és nem szeretek felesleges testzsírt felhalmozni, mert nem szerepel a rövidtávú céljaim között a szálkásítás. Mióta újrakezdtem az edzést fél év kihagyás után, azóta a fejlődésem üteme olyan havi 1-1,5 kiló, ami elég tisztán jön rám. A HMB használatának négy (vagyis a cikk írásának időpontjában inkább négy és fél) hetében 2,5 kiló jött rám, miközben megőriztem a korábbi kondíciómat.

Ez akárhogy is nézzük, elég számottevő javulás minden egyéb körülmény változatlansága mellett. Arra kíváncsi lennék, vagyis pontosabban vagyok, hogy a további használat során fennmarad-e a fejlődés ezen üteme, de erről most nem tudok beszámolni sajnos. Azt pedig mindenki vegye számításba, hogy én a HMB mellett kreatint is szedek. A kreatint nem most kezdtem el szedni, hanem hónapokkal ezelőtt, tehát ez nem a kezdeti betöltődés, azonban több helyen is azt olvastam, hogy a HMB és a kreatin szinergikusan erősítik egymás hatását. Azonban még ezzel együtt is elég szép plusz egy kiló fejlődés négy hét alatt (a szokásos 1-1,5 kilón felül).

Összegzés


Nagyon jó kis találmány ez a HMB. Azoknak ajánlom, akik már csúcsra járatták a táplálkozásukat és az edzésüket, akiknek már megvan minden szükséges alap kiegészítő, és akik már egy jó pár éve benne vannak a testépítésben, ebből kifolyólag már nem tapasztalnak ugrásszerű fejlődést, csupán szépen, araszolgatva pakolgatják fel a masszát. Szükségesség szempontjából nagyjából a kreatinnal helyezném egy szintre. Ez nem a kezdők játékszere, hanem a haladók titkos fegyvere.
Az egyébként még érdekes lenne, hogy vajon egy szálkásításnál mennyit segíthet egy ilyen potens kiegészítő az izomtömegünk megtartásában, de sajnos erről most nem tudok személyes tapasztalattal szolgálni. Viszont ha egyszer arra kerül a sor, nem tartom kizártnak, hogy ki fogom próbálni, mert amit most tapasztaltam, az bizakodásra ad okot.

Trec Nutrition GH Turbo


Megmondom őszintén, ennek a kiegészítőnek a jellemzésénél azért vagyok bajban, mert a HMB-vel együtt szedtem, ezért kicsit nehéz megállapítani, hogy melyik mennyit nyomott a latba a fejlődésem során. Az általam olvasott információk, a személyes tapasztalataimból levont következtetések, és a testépítésről összegyűjtött tudásom alapján én mégis úgy érzem, hogy a tapasztalt fejlődésem legfőbb indikátora a HMB volt. A GH Turbó szerintem sokkal inkább hosszú távon mutatja meg az igazi előnyeit, azonban így is van miről beszámolnom vele kapcsolatban, szóval lássunk is neki a jellemzésnek.

Szín, állag, nyelődés


Közepes méretű, kék-fehér színű, könnyen lenyelhető kapszulák.

Összetétel


Ez egy aminosav készítmény, amely olyan, erősen anabolikus hatású aminosavakat tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak a növekedési hormon termelődésünkre. Azt meg talán gyúrós körökben nem annyira kell részletezni, hogy a növekedési hormon a legfontosabb anabolikus hormon, amely az éjszakai regenerációnkban (aminek során az izmaink növekszenek) részt vesz.
Forrás: Trec Nutrition
A GH Turbo tartalmaz többek között arginint, triptofánt, glutamint és glicint, amelyek a legfontosabb aminosavak közé tartoznak. Emellett van még benne citrulin-malát, amely nagyban segíti izmaink regenerációját és erőszintjének növekedését.

Ár


A 120 kapszulás kiszelés 8750 forintba kerül. A napi adagja 6 kapszula, tehát ez húsz napi adag. Nem mondanám egy olcsó kiegészítőnek, de ez nem egy alapfelszerelés, és nem is a kezdők számára készült.

Hatás


Ahogy mondtam, a hatásának a jellemzésével azért vagyok bajban, mert egy ilyen készítmény előnyei hosszú távon élvezhetőek igazán, nem háromheti használat alatt. Mindezzel együtt nem bánom, hogy kipróbáltam, ugyanis az összetétele magáért beszél. A benne található aminosavak izomzatunkra gyakorolt pozitív hatásai régóta ismertek és bizonyítottak, ezért biztos vagyok benne, hogy jótékony hatást gyakorolt a regenerációmra.


Amit konkrétan elmondhatok róla, hogy összességében kipihentebbnek érzem magam tőle, pedig amíg szedtem, direkt kicsit összesűrítettem az edzéseimet, tudva azt, hogy a regenerációm most elég erőteljesen meg van támogatva. Mindenképpen úgy gondolom, hogy hosszú távú alkalmazásban érdemes gondolkodni vele, bár ez majdnem minden táplálékkiegészítővel így van.

Összegzés


A Trec Nutrition GH Turbo-t azoknak ajánlom, akik azon gondolkoznak, hogy sok év edzés után még mivel tudnának egy kicsit hozzájárulni a fejlődésükhöz. Nem azt mondom, hogy egy kezdő vagy középhaladó számára nem hozna fejlődést, csak az én elméletem az, hogy nem kell minden puskaport ellőni az elején. Nagyon jól jön majd a későbbiekben is néhány olyan kiegészítő, mint az előbb tárgyalt HMB vagy ez, amivel tudunk egy kis lökést adni a belassult fejlődésünknek, és az esetlegesen lejjebb hanyatlott edzési kedvünknek.

A Trec cuccok


A Trec Nutrition webshop-ját böngészve jó dolgokra akadhatunk. Nagy a választék, és jó minőségűek a termékek. Az általam kipróbált termékek közül a kedvencem a HMB volt, meg az a vaníliás ízű fehérje, amivel kellemes csalódás okoztak.


Mindenképpen üdítő élmény megismerni egy általam még nem tesztelt márkát, és rájönni, hogy bizony vannak még jó gyártók a legközismertebbek mellett, és hogy érdemes egy kicsit kutakodni, hogy az igényeinken legmegfelelőbb táplálékkiegészítőt találjuk meg. Akár egy éve edzünk, akár öt, akár tíz. Javaslom, nézzetek körül náluk, és győződjetek meg magatok arról, amit itt leírtam nektek, hiszen a személyes tapasztalatszerzés az egyik legfontosabb a testépítésben.