MyAd

2015. június 14., vasárnap

Muscleteam és MHN termékteszt

Az élet, meg az internet úgy hozta, hogy a Muscleteam Testépítő Webáruház jóvoltából letesztelhettem két náluk kapható terméket, a saját márkás Muscleteam Creatine monohydrate-ot, és a legkiemeltebben forgalmazott tejsavófehérjéjüket, az MHN 100% Whey Pro-t.

Eredetileg a 100% Whey Pro + 2 protein mátrix tesztelésére kaptam felajánlást, ami a magasabb kategóriás (koncentrátum + izolátum) tejsavófehérjék között egy nagyon jó ár/érték arányú terméknek tűnik. Azonban mindenképpen olyan terméket akartam kipróbálni, amit egyrészt én magam is megvennék, másrészt ami a legtöbb ember érdeklődésére számot tarthat, azaz egy alap, jó árban lévő tejsavófehérje koncentrátumot. Ez az, amire minden testépítőnek - hobbistától a profiig - szüksége van. Ezért aztán végül a már előbb említett MHN 100% Whey Pro-ból kértem egy egykilós mintát.


Mindkét termékre kíváncsi voltam, igaz, a kreatinra kicsit jobban, de erről majd később. Érdeklődésem legfőbb oka abban rejlett, hogy kiváló árban lévő termékekről van szó, ennél a kreatinnál olcsóbbat például még nemigen láttam, hiszen egy kiló belőle csak 3200 Ft-ba kerül. Számomra pedig egy termék kiválasztásánál az egyik fő szempont az árfekvés, ugyanis én kizárólag a tápanyag és hatóanyag tartalmat, valamint a nekem tetsző ízvilágot (már aminél ilyen szóba jöhet) vagyok hajlandó megfizetni, és nem a csilli-villi csomagolást, illetve a reklámok, meg a szponzorált sportolók költségeit.

Ezen termékek esetében a jó alapok adottak voltak, hiszen a kreatin árát már említettem, a fehérjéből pedig, ha egy háromkilós kiszerelést vesz az ember (aminél nincs is kisebb, de nem is kell), akkor kilónként 4333 Ft-ra jön ki a dolog, ami kimondottan korrekt árfekvés. No de vizsgáljuk meg mindkét terméket külön-külön, részletesen.

MHN 100% Whey Pro, csokoládé ízesítésű tejsavófehérje


A fehérjével kapcsolatban minimális volt a várakozás izgalma, hiszen én ebből a fajtából, annak idején nem egy háromkilós dobozzal elpusztítottam már ugyanebben az ízben. Azért akartam mégis mindenképpen kipróbálni újfent, mert egyfelől azóta elég sokféle márkájú terméket kipróbáltam már (általában nem veszek kétszer ugyanolyan fehérjét egymás után, szeretek kísérletezni), tehát kiszélesedett az összehasonlítási alapom, másfelől pedig elő szokott fordulni, hogy a gyártók változtatnak valamit az összetételen, és ezáltal megváltozik a termék íze, állaga, oldódása stb.

Íz, állag, oldódás


Itt nem történt változás, minden maradt a régiben. Az oldódása teljesen rendben van, könnyen, pár rázásra oldódik a sékerben. Az állaga finom, nem csomós, nem darabos, pedig sohasem használok szűrőt, mert kurvára nem szeretem elmosni. Az íze sem változott, ami van, akinek rossz hír, van, akinek jó.


Én annak ellenére, hogy szeretem a gejl ízeket, nagyon jól elvoltam már régebben is ezzel a fehérjével (hiszen nyilván nem véletlen, hogy többször is vettem belőle), aminek viszont nincsen durván édes íze. Nekem mindig ilyen holland kakaó fílingem van vele kapcsolatban (ami nem csoda, hiszen az összetevőkön is az áll: holland feldolgozású kakaó), tehát az a nem túl édes, telt, kakaós íz világ, amire emlékeztet. Ez egyébként kimondottan előnyös is tud lenni, hiszen edzés utánra szőlőcukorral bekeverve sem olyan brutálisan édes, mint némelyik másik gyártó terméke. Mindenképpen azoknak ajánlott, akiknek herótjuk van a baromi édes turmixoktól, és összeráznának maguknak valami visszafogottabb ízt a sékerben.

Összetétel


A termék összetétele is korrekt. A dobozán egy adagot 25 grammnak írnak a szokásos 30 helyett, de a lényegen ez nem változtat. Egy 25 grammos adagban 2 gramm szénhidrát (ebből 1,4 gramm cukor), 2 gramm zsír és 19,5 gramm fehérje van. Ez azt jelenti, hogy egy 78%-os fehérje tartalommal van dolgunk, ami hobbi szinten több mint kielégítő. Csak hogy egy kis támpontot adjak azoknak, akiknek a szeme a 30 grammos adagokhoz szokott (mint nekem), ez 30 grammban 23,4 gramm fehérjét, 2,4 gramm szénhidrátot és 2,4 gramm zsírt jelent.

Ár


Az árfekvése nagyon kedvező, már ha jó helyen veszed. A Muscleteam Testépítő Webáruház pedig jó hely, ugyanis itt a 3 kilós kiszerelés csak 13000 Ft-ba kerül, ami kilónkénti árban 4333 Ft-ot jelent. Ez nagyon jó ár egy tejsavófehérjéért, és biztos lehetsz benne, hogy itt nem a gyártó irreálisan magas marketingköltségeit vagy az egyes webshopoknál tapasztalható pofátlanul nagy árrést kell megfizetned.

Hatás


Hogyan teszteled le egy fehérje hatását? Leginkább sehogy, de egészen pontosan úgy, hogy az a jó fehérje, ami nem hat. Nem érted, mi? Miért, mit vársz egy doboz tejsavófehérjétől? Centikben és kiló izmokban mérhető változásokat hétről hétre? Badarság. Egy tejsavófehérje ugyanolyan „hatással” van, mint a csirke, amit megveszel a hentesnél. Az előnye a könnyű kezelhetőség, a hordozhatóság, az „egészséges édesség” jelleg és az, hogy közvetlenül egy kemény edzés után, amikor egyszerűen nem tudsz legyűrni a torkodon szilárd kaját, könnyen le tudsz gurítani belőle egy adagot szőlőcukorral, hogy azonnal ellásd a tested a szükséges tápanyagokkal, aminek edzés után kiemelt szerepe van. Meg mondjuk még akkor is jól jöhet, amikor nincs időd enni, és szeretnéd gyorsan valamilyen minőségi tápanyaghoz juttatni a szervezeted.
Forrás: Muscleteam Testépítő Webáruház
De ennyi és nem több, és ez minden fehérjére igaz. A fehérje egy tápanyag, nem egy izomnövelő csodaszer. Ezért is szoktam hülyét kapni, amikor a termékbeszámolókban, vevővéleményekben olyanokat lehet olvasni, hogy ennyit, meg annyit hozott egy vödör, meg hogy nőtt tőle a karom három centit. Nonszensz (értsd: anyádat). Egy tejsavófehérjétől semmi ilyesmit nem fogsz tapasztalni, de mást se nagyon, és az a jó. Akkor jó, ha nem puffaszt, nem fosat és nem bántja a gyomrod. Magyarán nem hat, hanem táplál, mint ahogyan egy ételnek ez a dolga. Ez nem gyógyszer, ez kaja, abból viszont minőségi. Ez pedig alapvető fontosságú nem csak ebben a sportban, de úgy egyébként az életben is.
Amit még meg lehet figyelni egy új termék kapcsán, már ha van egy halál pontosan belőtt étrended, hogy nem vizesedsz-e be tőle, és hogy nem kezd-e el elszaladni tőle a súlyod vagy a testzsírod. Ebből látod ugyanis, hogy nincs telebaszva fehérje helyett cukorral, és hogy valóban a címke szerinti összetétel található benne, ezáltal úgy illeszkedik az étrendedbe, ahogyan azt elvárod tőle. Nekem pontos étrendem van, és semmi negatívumot nem tapasztaltam az MHN 100% Whey Pro használata során. Ezenfelül nem puffasztott, nem fosatott és nem bántotta a gyomromat, ezért kijelenthető, hogy ez a tejsavófehérje kiállta a próbát.

Összegzés


Bátran ajánlom azoknak, akiknek fontos a magas fehérjetartalom, az átlagosnál alacsonyabb szénhidráttartalom, a megfizethető ár, és akik kimondottan azt szeretik, ha egy fehérje nem túl édes.

Muscleteam Creatine monohydrate


Itt már egy kicsit nagyobb volt az izgalom, hiszen ezt a márkájú kreatint még sohasem próbáltam, ráadásul mikronizált kreatinról beszélünk. Alapvető, hogy csak monohidrátot állok neki tesztelni, hiszen a Kreatin mítoszok című cikkemben elég alaposan kiveséztem, hogy ez az, aminek értelme van. A többi verzióval semmi mást nem próbálnak, csak pénzt kivenni a zsebünkből, ahelyett hogy rávezetnék az embereket, hogy tapasztalják ki a nekik megfelelő adagolást.

Íz, állag, oldódás


Nyilván egy kreatinnál nem beszélhetünk ízről, maximum annak a hiányáról, ami egyébként elvárás vele szemben, hiszen a jó kreatin monohidrát íztelen, szagtalan, fehér por. Itt is ezzel szembesültem, amikor kibontottam a zacskót, ami mindenképpen bíztató kezdet volt. Az állaga mikronizált kreatinhoz méltóan nagyon finom szemcséjű por, tehát ezt is kipipálhatjuk.


Az oldódása jó. Fél liter hidegvíz, 5 gramm kreatin, 5 másodperc rázás,  leteszed egy fél percre és kész. Az alján egy nagyon kevés marad, ami kábé feloldódik, amíg iszogatod. Mondjuk nekem a nehezebben oldódó kreatinok sem bántották soha a gyomrom, de aki érzékenyebb, annak a könnyű oldódás jól jöhet. Jó dolog ez a mikronizáltság, főleg ha nem kell érte felárat fizetnünk.

Összetétel


100% kreatin monohidrát (mikronizált).

Ár


A legolcsóbb kreatin monohidrát, amit eddig valaha próbáltam vagy láttam. 3200 Ft egy kiló, szóval jó vétel

Hatás


Nem csináltam feltöltést, hanem a szinten tartó adagot kezdtem el szedni, mert baromira nem volt kedvem egész nap a kreatint adagolni, meg iszogatni. A negyedik hét után szépen elkezdtem érezni a töltöttséget az izmaimban, és a mérleg nyelve is feljebb kúszott a szokásos hétfő reggeli mérlegelésem során.

Forrás: Muscleteam Testépítő Webáruház
Ezen igazából nincs mit különösebben részletezni, mert pontosan ugyanaz a hatása, mint eddig bármelyik kreatinnak, amit valaha szedtem. Töltöttség, súlygyarapodás, erőszint növekedés, gyorsabb újratöltődés a sorozatok között. Hozza, amit az ember elvár egy kreatintól.

Összegzés


Ez egy jó minőségű, mikronizált kreatin monohidrát, ami pontosan azt tudja, amit egy ilyen terméknek tudnia kell. Viszont amiért mindenképpen megéri ezt választani, az az ára; ez a legkedvezőbb árú kreatin, amivel valaha találkoztam. Hatásos és olcsó.

Végső konklúzió


Mind az MHN 100% Whey Pro-t, mind a Muscleteam Creatine monohydrate-ot jó szívvel ajánlom használatra azoknak, akiknek fontos, hogy ne költsenek többet egy termékre annál, mint amennyit feltétlenül szükséges. Ha nem a marketing és a csomagolás érdekel, hanem a minőség és a tartalom, akkor javaslom, hogy próbáld ki te is.